Jacomien Kapteijn

advocaat familierecht en mediator


Jacomien Kapteijn is advocaat en mediator bij Berntsen Mulder Advocaten en is gespecialiseerd in personen- en familierecht en arbeidsrecht. Zij studeerde af aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op twee afstudeerrichtingen: internationaal recht en privaatrecht. In 2004 is zij gestart als juridisch professional bij een zakelijke dienstverlener. Daar heeft zij bij een aantal multinationals ervaring heeft opgedaan op het gebied van sociaal zekerheidsrecht, pensioenrechten en arbeidsrecht. Sinds 2006 is Jacomien werkzaam als advocaat.

Jacomien is tevens aangesloten bij de vFAS, de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators.

Mediator

Sinds 2013 is Jacomien mediator. Zij is geregistreerd in het kwaliteitsregister MfN. Deze Mediators federatie Nederland is sinds 2014 de opvolger van het Nederlands Mediation Instituut (NMi). De inschrijving van Jacomien is hier te zien.

"Het mooie van het vak van advocaat, en met name die van de arbeidsrecht- en familierechtadvocaat, is de veelzijdigheid van de te behandelen zaken. Naast juridische kennis en kennis op fiscaal terrein is ook psychologisch inzicht uiterst belangrijk. Persoonlijke aandacht en betrokkenheid zijn belangrijke voorwaarden om cliënten goed bij te kunnen staan, waarbij de emotionele aspecten niet allesbepalend mogen zijn in de aanpak. Als advocaat bewaak ik deze balans en bereik ik voor mijn clienten een optimaal resultaat door een grondige kennis van het dossier, het rechtsterrein en een gezonde bevlogenheid.

In het kader van Mediation zijn het partijen zelf die samen tot oplossingen komen met behulp van mijn informatieve en begeleidende rol. Voordeel van deze weg is dat partijen veel vrijheid hebben om zelf invulling te geven aan oplossing van het geschil. Bij een rechter zal een derde daarover oordelen. Ook indien er gemeenschappelijke belangen zijn zoals het belang om gezamenlijk invulling te kunnen blijven geven aan het ouderschap of om als werknemer en werkgever op een goede manier uit elkaar te gaan, heeft Mediation een duidelijke toegevoegde waarde. De praktijk wijst bovendien uit dat in het kader van Mediation een conflict sneller is opgelost, dan via de weg van de juridische procedures, hetgeen tijd en geld scheelt."

Beschikbaar
 • Maandag
  08:30 - 17:30
 • Dinsdag
  08:30 - 17:30
 • Woensdag
  08:30 - 12:00
 • Donderdag
  08:30 - 17:30
 • Vrijdag
  08:30 - 14:00

Aangesloten vereniging(en)

vFAS
Mediators Federatie Nederland

Ons team

Lisanne van Wassenberg

Advocaat en mediator erfrecht en familierecht

0172 - 42 71 95

Jacomien Kapteijn

Advocaat familierecht en mediator

0172 - 42 71 95

Nieke Schreurs

Advocaat erfrecht en familierecht

0172 - 42 71 95

Ans Verhaar

Adviseur familierecht en erfrecht

0172 - 42 71 95

Actueel